Nominatie ‘PRECAST IN LANDSCAPE’ FEBE Elements Awards 2018

Creatief gebruik van premiumvloerplaten levert bedrijfstuin DCBB in Brakel een nominatie op.

Bij het inrichten van de bedrijfstuin van DCBB in Brakel vormde het opvangen van het niveauverschil tussen de straat en de ingang van het gebouw een creatieve uitdaging. Een aanstormende openingsdatum vereiste daaren- boven een snelle uitvoering. Het gebruik van premiumvloerplaten zorgde voor een oplossing zonder compromissen.

De geprefabriceerde betonnen platen passen perfect in het geheel, zowel esthetisch als functioneel. Het ruimtelijke e ect wordt versterkt door de platen zwevend te plaatsen. Indirecte ledverlichting benadrukt dit e ect.

Het gesloten karakter van de platen contrasteert mooi met de omliggende kalksteen en het open karakter van de waterdoorlatende verharding. Die waterdoorlatende prefab elementen dragen bij tot het duurzame aspect van de tuin. Het water wordt lokaal gebu erd en kan langzaam terug in de grond dringen. De meerstammige bomen en groenblijvende organische wolken accentueren het duurzame karakter van dit project.

De jury

We belonen het project ‘bedrijfstuin DCBB’ maar al te graag met een nominatie in de categorie ‘Precast in Landscape’. We zijn het er unaniem over eens dat dit een prachtige realisatie

is. Het ontwerp is zeer geslaagd en pretentieloos. Er wordt subtiel gebruik gemaakt van een dunne betonplaat, die erg strak oogt en inspeelt op

het lichte hoogteverschil. Het plaatje klopt volledig!

»
contacteer
viridis