Filosofie

Binnenruimte versus buitenruimte.

De buitenruimte is de laatste jaren steeds meer een verlengstuk geworden van de binnenruimte. Hedendaagse woningen hebben steeds grotere raamoppervlakken waardoor ze de aandacht trekken naar de buitenruimte, de natuur en het licht. De bouwpercelen worden steeds kleiner waardoor het niet altijd makkelijk is om een goed en mooi tuinconcept te creëren.

Belangrijk is dat de tuin maximaal wordt beleefd, zowel van binnenuit als van buiten. Hierdoor worden beiden perfect bewoonbaar. Samen gaan wij op zoek naar de juiste oplossing.

Eenvoud.

Vaak worden tuinen overladen met allerlei complexe elementen terwijl de oplossing soms voor het rapen licht. Door eenvoudige ingrepen maakt men de karakteristieke eigenschappen van plek nog krachtiger.

Bomen

Bomen vormen in mijn beleving als het ware het geraamte van de tuin. Ze hebben mooie eigenschappen. Ze kunnen een perfecte schaduwplek zijn bij grote warmte. Ik denk aan de mooie bloesems of de prachtige herfstverkleuring  van sommige bomen en ook aan de vogels die van de boom gebruik maken. Het karakter of karakteristiek van een boom kan een meerwaarde betekenen voor de tuin. Kortom in mijn visie zijn bomen onmisbaar in de tuin en in de natuur.

 

 

 

Beleving – harmonie – rust.

Mensen moeten zich goed voelen en tot rust komen in de buitenruimte. Vooral genieten dus. De tuineigenaar van vandaag heeft niet zoveel tijd om bezig te zijn in de tuin. Daar kom ik aan tegemoet door te werken met krachtige elementen. Hierbij vind ik beleving en harmonie noodzakelijk. Dit versterk ik door in te spelen op de seizoenen, het licht, de wind, beweging en door gebruik te maken van materialen met verschillende texturen en structuren. Het resultaat is een prachtig, mooie tuin waarin altijd iets te beleven is.

 

Budget.

Het budget is uiteraard een belangrijk bespreekpunt. Vanaf de voorontwerpfase  waken we samen over het budget. Zodat voor beide partijen duidelijk is wat de grenzen zijn van het kunnen.