Moderne tuin – Beersel

Als een vis in het water… in mijn tuin!

“Lekker privé genieten van water: water voelen, water zien, water horen… En dat in een oase van groen. Is dat te doen?” De eigenaars vroegen dit aan de juiste man: André Goemaere creëerde voor hen een eigen resort!

 

De privacy was al gegarandeerd door een metershoge cipreshaag, maar door zijn ouderdom kwamen er onderaan alsmaar meer kalende plekken. De mensen wisten zich geen raad: de haag rooien was geen optie, maar wat dan wel? André gebruikte decoratieve struikmassieven en taxushagen niet enkel als camouflage maar als mogelijke vervangers mettertijd. Maar niet zonder slag of strijd, want hij zette al zijn kennis en kunde in om de cipreshaag weer in volle glorie te herstellen: hij legde een grindpad aan, zodat het onderhoud ervan gemakkelijker en efficiënter kon, diende de nodige voedingsstoffen toe en snoerde ziekten in de kiem. De eigenaars halen opgelucht adem nu de haag nagenoeg helemaal hersteld is.

Buiten het zalige, azuurblauwe zwembad kreeg André carte blanche om hun dromen waar te maken: meer zitruimte om ook rond het zwembad te genieten van de waterpret, een praktisch tuinhuisje met karakter en een dak boven het bubbelbad zodat ze ook bij slecht weer lekker lang kunnen relaxen in het warme bruisende water.

André startte met de voorbereidende grondwerken (belangrijk als je de planten een goeie start wil geven!) maar stootte meteen op een serieus probleem: een fundering van een eerdere woonst zat nog in de grond! In overleg werd van de nood een deugd gemaakt want de eigenaars lieten meteen nieuwe nutsleidingen mee ingraven.

André verstaat de kunst om tuineigenaars het jaar rond te verrassen met telkens iets bijzonders: het wintergroene geraamte van enkele bomen, decoratieve struiken en lage taxushagen maken dat de tuin nooit dood oogt. In de lente raakt men maar niet uitgekeken op de talloze bolgewassen die als kleurrijke verfkwasten boven de siergrassen uitsteken. De grillige vormen van solitaire struiken en bomen zorgen vooral in de zomer voor een spel van licht en schaduw en in het najaar toveren zij de mooiste herfstkleuren.

Omdat water zo belangrijk is voor de eigenaars, zorgde André dat ze niet alleen vanop het nieuwe, ruimere hardhouten terras, maar zelfs vanuit de woonkamer kijken op een strakke waterval in ruwe blauwe hardsteen, vervat in het groen. De waterstraal kan trouwens mooi worden opgelicht met energiezuinige ledverlichting. Een feeëriek schouwspel als je ’s avonds na een lange dag met een heerlijk glaasje wijn wat uitblaast…

En uitblazen kan beslist in deze tuin, want naast het scheerwerk van de hagen dat ze twee keer per jaar met een gerust hart overlaten aan André, is het onderhoud minimaal…

 

Eigenschappen

Beersel

Moderne tuin

2000 m²

Padouk hardhout - Kalksteengrind

Goud winnaar "Vlaamse Tuinaannemer" 2013-2014

»
neem contact
met ons op